Gemeente Zeist

Campagne klimaatbestendigheid

Campagne klimaatbestendigheid

De gemeente Zeist streeft ernaar klimaatbestendig te zijn. Dat kan de gemeente niet alleen. Want ongeveer de helft van de ruimte is in handen van particulieren. Podium is gevraagd om de inwoners van Zeist te activeren om zélf klimaatbestendige maatregelen te nemen. Met onze actiegerichte campagne betrekken we inwoners actief bij klimaatbestendigheid. We maken de drempel om maatregelen te nemen in je eigen huis of tuin zo laag mogelijk.

Met een wijkanalyse selecteerden we de meest kansrijke wijken voor onze acties. Door middel van de leefstijlvinder, gesprekken met de wijkmanager en lokale partners in Zeist zetten we vervolgens wijkgerichte acties op.

Zo organiseerden we al een ‘groene daken actie’ in Couwenhoven, vergroeningsprojecten in Dijnselburg en in het centrum van Zeist en een ‘afkoppelweek’ in Patijnpark.

We zorgen ervoor dat we regelmatig, aansprekend en begrijpelijk communiceren over klimaatbestendigheid en wat mensen zelf kunnen doen. Hiervoor maken we illustraties op maat. We communiceren via de gemeentelijke kanalen en partners in Zeist.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route