Utrecht begint hier

Utrecht begint hier

De Utrechtse geschiedenis komt tot leven in door Podium ontwikkelde expositie ‘Utrecht begint hier’. Bezoekers zien, horen, ruiken en beleven de geschiedenis van de stad en provincie Utrecht. Van de werfkelders tot de Domtoren en van het eerste fietspad tot het grootste station van Nederland.

In ‘Utrecht begint hier’ maken bezoekers en bewoners in vier nieuwe tentoonstellingszalen kennis met de Utrechtse geschiedenis. Het laat zien hoe Utrecht al tweeduizend jaar gelooft, werkt, durft, verbindt, leert en viert. Historische Utrechters als heldin Trijn van Leemput en de molenaar van Molen de Ster nemen u mee op een virtuele reis door de Utrechtse geschiedenis. Ontdek de typisch Utrechtse verhalen van de eerste vrouwelijke student, die haar colleges van achter een gordijn moest bijwonen, de roerige geschiedenis van muziekpaleis Tivoli en de allereerste Lowlands in de Jaarbeurs.

Het was voor zowel Podium als Het Utrechts Archief een flinke uitdaging om uit de oneindige hoeveelheid geschiedenis te destilleren wat Utrecht typeert, en om dit op een verrassende manier over te brengen. Een van de hoogtepunten is de introductievoorstelling waarbij historische figuren op prenten, schilderijen en foto's letterlijk tot leven komen en uit hun lijst stappen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route