Gemeente Utrecht

Vooruit met de fiets!

Vooruit met de fiets!

Utrecht is een echte fietsstad. Dagelijks komen er ruim 125.000 fietsers door de stad. En dat zijn er nog lang niet genoeg! De gemeente heeft als doel: mensen uit de auto en op de fiets. De laatste jaren eindigt de stad (zeer) hoog op internationale lijstjes als ‘meest fietsvriendelijke stad’ en ‘beste fietsstad’ en ‘stad met het hoogste fietsgebruik’. Maar liefst 96% van de Utrechters beschikt over een fiets. En de fiets is dan ook meest populaire vervoermiddel als we naar de binnenstad gaan. Dagelijks rijden er ruim 125.000 fietsers door de stad. En dat zijn er nog lang niet genoeg! De gemeente heeft als doel: haal mensen uit de auto en zet ze op de fiets.

Momentum telt: life changing moments

Als je een verandering in de dagelijkse gewoonten van mensen wilt starten, is timing alles. Een 'life changing event' blijkt het meest effectieve moment om een verandering in de dagelijkse gewoonten van mensen te starten. Bijvoorbeeld bij een verhuizing. Als er iets ingrijpend verandert in je dagelijks leven, denk je sneller na over routines. Bovendien dwingt een verandering je soms ook om je routine aan te passen.

Gedragswetenschap

In de campagne 'Vooruit met de fiets!' komen principes uit de gedragswetenschap om mensen aan te sporen tot positieve verandering tot leven. Bijvoorbeeld dat je bij een verhuizing de keuze van je vervoersmiddel en je woon/werkroute herziet.

Creativiteit én strak projectmanagement

Tijdens dit project was het een enorme uitdaging om met veel verschillende partijen en probleemeigenaren in een minimale tijd een goed concept neer te zetten waarin alle betrokkenen zich begrepen en gezien voelde. Het vereiste strak en gedegen projectmanagement, zonder het creatieve proces uit het oog te verliezen. Gelukkig hebben we bij Podium diverse collega’s aan boord met allemaal hun eigen expertises.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route