Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit

Smaakspel voor de kinderopvang

Smaakspel voor de kinderopvang

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die met meer smaken bekend zijn, vaker gevarieerder en dus gezonder eten. Dat heeft voordelen voor nu én later. Vanuit ons basisprincipe: jong geleerd is oud gedaan hebben we voor de (aller)jongsten fysieke spellen gemaakt. Met het Smaakspel leren kinderen van 2 t/m 4 jaar spelenderwijs over eten.

Kinderen én pedagogisch medewerkers blij

Het Smaakspel bevat opdrachten waarbij kinderen kennismaken met verschillende geuren, kleuren, texturen en smaken. Hierbij gaan we uit van het ontwikkelingsvermogen van de allerkleinsten. Daarnaast testten we ook de behoeften van de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang. We ontwikkelden begeleidingsteksten bij het spel die aansluiten bij de behoefte van de PM'ers. Nu kunnen zij het spel vol vertrouwen doen met de kinderen in hun groep.

Succes smaakt naar meer!

Nadat het Smaakspel succesvol werd ontvangen. Vroeg de opdrachtgever ons voor de ontwikkeling van een nieuw spel voor een nieuwe doelgroep! Met het Groente- en Fruitspel leren kinderen van groep 1 t/m 3 van de basisschool over allerlei soorten groenten en fruit. De opdrachten variëren van kennis over smaak, vorm, kleur tot leuke raad en beweegspelletjes. Ook hier telde de mening en ervaring van leerkrachten.

Samenwerken met Podium

Podium is een professionele organisatie. De samenwerking is constructief en prettig. Podium heeft veel kennis in huis over het onderwijs. Hierdoor heb ik ook mijn eigen expertise kunnen uitbreiden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route