FC Utrecht wil kinderen graag leren over drie thema’s: gezondheid, financiën en veilig internetten. Een uitdagende klus! Hoe rijmen we dit met FC Utrecht? Het thema gezondheid is goed te koppelen aan de gezonde leefstijl van de sporters. Ze moeten goed letten op hun voeding en beweging. Bij de andere twee thema’s ligt de link met de sportclub in eerste instantie minder voor de hand.

Voetballers als rolmodel

We zouden Podium niet zijn als we hier geen passende oplossing voor hadden bedacht! We hebben de spelers als rolmodel gekozen. Ook zij lopen tegen vragen aan op het gebied van financiën of online veiligheid. Bijvoorbeeld iemand anders heeft op het account van ‘esporter’ ingelogd waardoor hij opeens slechte wedstrijden speelde. Spelers vertellen over hun eerste bijbaan of over ongemerkt teveel uitgeven toen ze voor het eerst een pinpas gebruikten. In de voetsporen van de spelers gaan leerlingen vervolgens enthousiast met deze onderwerpen aan de slag.

Winst voor verrassende thema

Wat we van te voren niet hadden durven denken is dat juist het financiële thema zeer succesvol blijkt! Dit onderdeel wordt nu ook gebruikt bij landelijke Week van het geld (jaarlijks in maart).

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route