Halt

Stop vuurwerkoverlast

Stop vuurwerkoverlast

Vuurwerk blijft voor veel jongeren een spannende uitdaging. En dat gaat nog weleens mis... Verantwoord vuurwerkgebruik is van levensbelang. Hoe spreek je jongeren aan, hoe betrek en interesseer je ze voor hun eigen veiligheid? Hoe zorg je ervoor dat het niet betuttelend en saai wordt als het komt op preventie? Vanuit die gedachte zijn we aan de slag gegaan om vuurwerkoverlast tot een boeiend onderwerp te maken voor leerlingen.

Aanhaken op landelijke campagne

De campagne kreeg een positieve insteek en haakte in op de sociale norm waar jongeren gevoelig voor zijn. Natuurlijk vier je oud en nieuw met familie en vrienden. En natuurlijk zorg je dat dit voor iedereen zo veilig mogelijk gebeurt. Op deze manier hielpen we Halt-medewerkers om jongeren via scholen op de juiste manier aan te spreken. Met onze interactieve les haakten we aan bij de landelijke campagne.

Hoe ga je om met groepsdruk?

Jongeren willen ergens bij horen. Vrienden zijn misschien wel de belangrijkste personen in het leven van jongeren. In dit project vonden wij het dan ook belangrijk om handelingsperspectief te bieden bij: hoe ga je om met groepsdruk? Deze vaardigheden kunnen leerlingen ook goed in andere situaties gebruiken (zoals weerstand bieden tegen roken, drinken, vandalisme, gevaarlijk gedrag in het verkeer.)

Achter de schermen was het zweten!

De fotoshoot voor de campagne was midden in de zomer bij 25 graden. Om te zorgen dat deze foto’s de nodige ‘oud & nieuw’ look en feel hadden, droegen de modellen winterkleding. Ai, dat was zweten onder die mutsen en sjaals.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek!

Contact en route