'Ik wil mensen bereiken met klimaatcommunicatie, maar hoe?'

'Ik wil mensen bereiken met klimaatcommunicatie, maar hoe?'

Organisaties en gemeenten die zich richten op klimaatadaptatie en klimaatbestendigheid weten als geen ander hoe belangrijk het is om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Maar het communiceren van deze boodschap aan de buitenwereld kan, zoals we weten, lastig zijn! Om je doelgroep vervolgens ook nog aan te zetten tot een actieve bijdrage is weer een andere uitdaging.

Tijdens de Nationale Klimaatexpo, die op 19 en 20 april in EXPO Houten plaatsvindt, vertellen we je graag meer over hoe je effectieve communicatie inzet rondom het klimaat. Of het gaat om het informeren van het brede publiek of over het in beweging brengen van bewoners uit een wijk: wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn! Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertellen we bezoekers van de Nationale Klimaatexpo over onze aanpak. Wat werkt en wat werkt niet?

Advies nodig? Kom langs op de Klimaatexpo!

Hoe leg je begrijpelijk en beeldend uit wat bodemdaling is?
Hoe geef ik bewoners van een wijk of een gemeente handelingsperspectief?
Hoe bepaal ik de kernboodschap van mijn klimaatcampagne?
Hoe leg je de oorzaken en gevolgen van wateroverlast begrijpelijk uit?
Hoe stimuleer ik bewoners om actief bij te dragen aan een klimaatbestendige wijk?

Heb je een vraag zoals één van bovenstaande over het bereiken van je doelgroep met klimaatcommunicatie? Kom langs bij onze stand (nummer 89) en laat ons weten waar je tegenaan loopt. Schrijf je vraagstuk op en lever deze bij ons in. We verloten na de expo namelijk gratis advies onder onze deelnemers!

Onze aanpak in 30 minuten

Of ben je benieuwd naar onze volledige aanpak voor klimaatcommunicatie? Strategisch communicatieadviseur Fleur Everts en gedragswetenschapper Danielle Maes nemen je hier tijdens een gratis kennissessie in mee! Op woensdag 19 april om 13.00 uur staan we in het Innovatietheater met ons verhaal. Ook interessant: op de tweede dag van de Klimaatexpo sluit Danielle om 14.50 uur aan bij de interactieve panelsessie om plenair de geleerde lessen van die dag met de andere deelnemers uit te wisselen.

Toegang voor de Nationale Klimaatexpo is gratis, registreren kan hier: https://nationaleklimaatexpo.nl

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We gaan graag in gesprek!

Contact en route